dijous, 20 de maig del 2010

Primer día a Barcelona:

El primer dia de la visita, recorrerem el que jo anomeno "la Ruta Gaudí".
La iniciarem al Passeig de Gràcia on visitarem diferents obres arquitectòniques de l'autor...


Casa Batlló:

La Casa Batlló és un edifici dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, i està situat en el número 43 del passeig de Gràcia de Barcelona, l'ampla avinguda que travessa el barri modernista de l'Eixample.

De fet, la Casa Batlló, és el resultat de la reforma total d'una antiga casa convencional construïda l'any 1877 per Emili Sala Cortés. Josep Batlló i Casanovas, un industrial tèxtil, li encarregà a Gaudí una renovació total de l'immoble i Gaudí va començar pensant en una reforma de façana, però finalment va fer una reorganització total dels espais, amb mes ventilació i il·luminació natural; va afegir dos pisos les golfes i els característics balcons dissenyats amb formes entrellaçades corbades.


La Pedrera:

La Casa Milà, també coneguda com "la Pedrera", és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona, a la cantonada amb el carrer de Provença. Va ser dissenyada per Antoni Gaudí per encàrrec del comerciant Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon i Artells, natural de Reus i vídua del acabalat indià, Josep Guardiola i Grau, i va ser construïda entre l'any 1906 i el 1910; va ser molt polèmica en el seu moment, per les agosarades formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que en decoren les balconades i finestres, dissenyats en gran part per Josep Maria Jujol, qui també va projectar alguns dels cels rasos de guix.

L'any 1984 fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Actualment és la seu de la Fundació Caixa Catalunya, la qual en gestiona les diverses exposicions i activitats que s'hi fan. Estan oberts al públic (visita de pagament) el terrat, amb xemeneies i torres de ventilació de trencadís de formes curioses; les golfes, amb els seus arcs parabòlics de maó i una exposició sobre l'obra de Gaudí, i l'últim pis, que reprodueix les formes de vida burgesa de l'època modernista. També se'n poden visitar (lliurement) el vestíbul amb els dos celoberts; el pis principal, on s'hi fan exposicions temporals, i el soterrani, antic aparcament dels carruatges, on hi ha l'auditori.

Les infraestructures del Passeig:

Caminar pel Passeig de Gràcia és passejar pel modernisme català. Des dels seus bancs fins a les seves faroles, passant per quasi tots els edificis del passeig, són tots un bon exemple de l’arquitectura catalana-modernista.


agafariem l'autobús 28 per pujar fins al Parc Güell:

El Parc Güell (originàriament Park Güell) és un gran jardí amb elements arquitectònics situat a la part alta de Barcelona, al vessant del turó del Carmel que mira al mar, no gaire lluny del Tibidabo. Va ser dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme català, construït entre els anys 1900 i 1914 i inaugurat com a parc públic el 1926. Té una extensió de 17,18 hectàrees (0,1718 quilòmetres quadrats), això fa que sigui una de les obres arquitectòniques més grans del Sud d'Europa.






I per acabar, es podría anar a visitar de baixada, o abans de pujar al parc, aniríem a la Sagrada Família:

El Temple Expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va deixar fins a la seva mort, el 1926. A partir d'aleshores, diversos arquitectes han continuat l'obra seguint la idea original de Gaudí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada